Start Inhoud Zoeken

Wanden binnen                           

Barokpleister fijn
Barokpleister middel
Glad pleisterwerk 1
Glad pleisterwerk 2
Granol
Italiaanse intonantico
Marmerino Venezia
Leemafwerking 1
Leemafwerking 2
Schuurwerk
Strikolith Effects
Brander Briljant

 

 

 

 

Wilt u verbouwen of is uw interieur toe aan een opknapbeurt? Met een wand of plafond van Kops  Afbouw & Stukadoorsbedrijf krijgt het leven weer kleur en structuur. Snel, zonder onnodige rommel en met een gegarandeerd optimaal resultaat.
Barokpleister fijnBarokpleister fijn


Barokpleister van Strikolith is een watergedragen sierpleister. Deze Barokpleister kan een beetje vergeleken worden met het vroegere granol. Alleen is de eindafwerking minder ruw en heeft een luxere uitstraling. Met kleuren kan er in principe onbeperkt worden gewerkt. Alle gerenommeerde kleurstellingen kunnen worden gebruikt. Enkele voorbeelden, Flexa, Histor, Sikkens, Ral, Brander, Sigma, Strikolith, enz, enz. Betonwanden worden altijd eerst voorbewerkt alvorens er wordt voorgelijmd. Wij werken traditioneel, d.w.z "alle" ondergronden worden "eerst" voorgelijmd en na meer dan 12 uur wordt er pas afgewerkt. De Strikolith Sierpleister is (indien gewenst) ook "oplosmiddelenvrij" verkrijgbaar.

meer

Barokpleister middelBarokpleister middel

Barokpleister grof van Strikolith is een watergedragen sierpleister. Deze Barokpleister kan een beetje vergeleken worden met het vroegere granol. Alleen is de eindafwerking wat speelser en heeft een luxere uitstraling. Met kleuren kan er in principe onbeperkt worden gewerkt. Alle gerenommeerde kleurstellingen kunnen worden gebruikt. Enkele voorbeelden, Flexa, Histor, Sikkens, Ral, Brander, Sigma, enz, enz. Betonwanden worden altijd eerst voorbewerkt alvorens er wordt voorgelijmd. Wij werken traditioneel, d.w.z "alle" ondergronden worden "eerst" voorgelijmd en na meer dan 12 uur wordt er pas afgewerkt. De Strikolith sierpleister is (indien gewenst) ook "oplosmiddelenvrij" verkrijgbaar.

meer
 

Glad pleisterwerk 1Glad pleisterwerk  (incl sausen/schilderen/verven)

Glad pleisterwerk is "de afwerking" van deze tijd. Deze afwerking is zeer arbeidsintensief aangezien de pleisterlaag "handmatig" op de huidige ondergrond moet worden aangebracht. Belangrijk!! Een "behangklare" ondergrond is NIET geschikt om direct over te sausen! Na het pleisteren wordt de ondergrond onder lamplicht nog eens gecontroleerd op eventuele spaanslagen en oneffenheden waarna het sausen kan gaan plaats vinden. Glad pleisterwerk is wel onderhoudsvriendelijk. Vlekken en verontreinigingen kunnen eenvoudig "even per wandgedeelte worden overgesaust".
Het sausen van de gepleisterde wanden wordt dus bij deze keuze door JG Spuitbedrijf verzorgd. Op de getoonde foto is het pleisterwerk gewoon wit gesausd, dus dat is moeilijk te zien zo?

meer

Glad pleisterwerk 2Glad pleisterwerk (excl sausen/schilderen/verven)

Glad pleisterwerk is "de afwerking" van deze tijd. Deze afwerking is zeer arbeidsintensief aangezien de pleisterlaag "handmatig" op de huidige ondergrond moet worden aangebracht. Belangrijk!! Een "behangklare" ondergrond is NIET geschikt om direct over te sausen! Na het pleisteren wordt de ondergrond onder lamplicht nog eens gecontroleerd op eventuele spaanslagen en oneffenheden waarna het sausen kan gaan plaats vinden. Glad pleisterwerk is wel onderhoudsvriendelijk. Vlekken en verontreinigingen kunnen eenvoudig "even per wandgedeelte worden overgesaust". De getoonde foto is dus "zonder" sauswerk!!

meer

Granol Granol 3 mm

Granol (structuurpleister)is een afwerking welke momenteel niet zoveel gebruikt wordt. Sommige mensen noemen het een "ouderwetse" afwerking maar dat is niet geheel terecht. Op de juiste wijze aangebracht geeft granol een prachtig resultaat met een bijzondere uitstraling. De eindstructuur kan zowel "gedraaid" (zie 2de foto)als "staand" worden aangebracht (de welbekend boomschors-structuur, zie eerste foto). Het is verkrijgbaar in de reeds genoemde gradaties waarbij de 3 en 4 mm wel een erg grof uiterlijk geven. Met kleuren kan er in principe onbeperkt worden gewerkt. Alle gerenormeerde kleurstellingen kunnen worden gebruikt. Enkele voorbeelden, Flexa, Histor, Sikkens, Ral, Brander, Sigma, enz, enz. Betonwanden worden altijd eerst voorbewerkt alvorens er wordt voorgelijmd. Wij werken traditioneel, d.w.z "alle" ondergronden worden "eerst" voorgelijmd en na meer dan 12 uur wordt er pas afgewerkt. De Strikolith structuurpleister is (indien gewenst) ook "oplosmiddelenvrij" verkrijgbaar.

meer

Italiaanse intonanticoItaliaanse intonantico

Deze afwerking heeft een zeer fijne structuur en is een beetje vergelijkbaar met het "schuurwerkeffect" wat tegenwoordig veelvuldig wordt gebruikt. Het is verkrijgbaar in vele kleuren en kan voor plafond en wand worden gebruikt. Geeft een beetje nostalgische uitstraling en doet erg luxe aan. Is geen goedkope afwerking gezien de arbeidsintensieve procedure bij het aanbrengen.

meer

 

Marmerino VeneziaMarmerino Venezia

Dit is een zeer gladde afwerking met een "marmerachtig" uiterlijk. Marmerino is verkrijgbaar in een aantal standaard kleurstellingen. Het is erg arbeidsintensief aangezien het in meerdere arbeidsgangen moet worden aangebracht. Wordt niet veelvuldig gebruikt aangezien de prijs wat aan de hoge kant is. We vinden marmerino in b.v kantoren, woonkamers, verkeersruimten, slaapkamers en trappenhuizen.

meer

 

Leemafwerking 1Leemafwerking 1

Leem is een afwerking van puur natuurlijke oorsprong. Er hebben geen chemische toevoegingen plaats gevonden. Aangezien dit product op een bepaalde dikte wordt aangebracht geeft dit een comfortabele vochthuishouding in uw woning. Immers het materiaal kan vocht opnemen en ook weer afgeven. Leem is verkrijgbaar in een aantal standaard kleuren doch is ook onbeperkt met elkaar te mengen zodat veel kleurschakeringen mogelijk zijn. Haal de natuur in huis met leem!

meer

 

Leemafwerking 2Leemafwerking 2

Deze leem is van een andere fabrikant en kan moeiteloos ook op het plafond worden aangebracht. Is ook voordeliger dan de leem van Strikolith. De laagdikte is beduidend minder doch het resultaat is zeker gelijkwaardig. Persoonlijk vind ik de Strikolithleem wat grover van structuur. Ook deze leem is van 100 % natuurlijke oorsprong en heeft toch weer wat andere kleurstellingen dan die van de Strikolith.

meer

 

SchuurwerkSchuurwerk

Schuurwerk is een gipsachtige afwerking welke circa 3 tot 5 mm dik op de wand wordt aangebracht. De "slagen" in de eindafwerking geven een prachtig uiterlijk. Deze afwerking is niet echt geschikt voor gezinnen met kinderen aangezien het geen "keiharde" afwerking is. Als het na een aantal jaren moet worden gesaust verliest u een groot gedeelte van deze "slagen". Het is wel een product wat de vochthuishouding perfect regelt. Immers, het heeft de eigenschap om vocht op te nemen en ook weer af te geven. Kortom een zeer geschikte wandafwerking voor veel woongenot.
Tot slot is schuurwerk uitermate geschikt voor "natte ruimten" zoals badkamer e.d.

meer

Strikolith Effects

Al eeuwenlang worden gekleurde structuurpleisters over de hele wereld toegepast. Daarbij spreekt geen enkele omgeving zo tot de verbeelding als de Italiaanse steden. Wellicht is de spontane harmonie tussen de aardtinten van het Toscaanse landschap en de minerale kleuren van de gebouwen daar verantwoordelijk voor, of anders de associaties met zomer en vakantie.   In elk geval roepen de midden-Italiaanse combinaties van kleur en structuur bijna onvermijdelijk een gevoel van plezierige warmte en ontspanning op. Geen wonder dat architecten en interieurontwerpers van een mediterrane trend spreken. En geen wonder dat Strikolith daarop vooruit liep met een speciaal ontwikkelde groep Romaanse pleisters: Strikolith Effects.

meer

Brander BriljantBrander Briljant afneembaar spuitwerk

Brander Briljant is een hoogwaardige spuitpleister welke in allerlei kleurschakeringen kan worden aangebracht. In principe kan deze spuitpleister gewoon zeer redelijk worden gereinigd met b.v een natte spons. Het is een product wat niet of nauwelijks absorbeert en dus vervuiling niet makkelijk opneemt.
De structuur (fijn of grof)kan desgewenst in overleg met de applicateur worden vastgesteld. De getoonde foto geeft een aantal standaardkleuren weer doch in principe is elke gerenormeerde kleur verkrijgbaar.

meer
 

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan info@kops-stukadoors.nl.