Start Inhoud Zoeken

Wanden buiten                           

Barokpleister fijn
Barokpleister middel
Granol
Leemafwerking 1
Leemafwerking 2
Schuurwerk
Branderbriljant

Kops Afbouw & Stukadoors kan uw (oude) pand een geheel eigen uitstraling geven. Bovendien kunnen wij vakkundig gevelisolatie aanbrengen. Als isolatie niet nodig of niet mogelijk is, dan bewerken we uw gevel met een cementgebonden product. Een groot voordeel van gevelstucwerk is dat het gemakkelijk te veranderen is, bijvoorbeeld als u op de kleur bent uitgekeken. Daarnaast heeft gevelstucwerk als resultaat een frisse en perfecte uitstraling van uw woning.

 

 

 

 

 

Barokpleister fijnBarokpleister fijn


Barokpleister van Strikolith is een watergedragen sierpleister. Deze Barokpleister kan een beetje vergeleken worden met het vroegere granol. Alleen is de eindafwerking minder ruw en heeft een luxere uitstraling. Met kleuren kan er in principe onbeperkt worden gewerkt. Alle gerenommeerde kleurstellingen kunnen worden gebruikt. Enkele voorbeelden, Flexa, Histor, Sikkens, Ral, Brander, Sigma, Strikolith, enz, enz. Betonwanden worden altijd eerst voorbewerkt alvorens er wordt voorgelijmd. Wij werken traditioneel, d.w.z "alle" ondergronden worden "eerst" voorgelijmd en na meer dan 12 uur wordt er pas afgewerkt. De Strikolith Sierpleister is (indien gewenst) ook "oplosmiddelenvrij" verkrijgbaar.

meer

Barokpleister middelBarokpleister middel

Barokpleister grof van Strikolith is een watergedragen sierpleister. Deze Barokpleister kan een beetje vergeleken worden met het vroegere granol. Alleen is de eindafwerking wat speelser en heeft een luxere uitstraling. Met kleuren kan er in principe onbeperkt worden gewerkt. Alle gerenommeerde kleurstellingen kunnen worden gebruikt. Enkele voorbeelden, Flexa, Histor, Sikkens, Ral, Brander, Sigma, enz, enz. Betonwanden worden altijd eerst voorbewerkt alvorens er wordt voorgelijmd. Wij werken traditioneel, d.w.z "alle" ondergronden worden "eerst" voorgelijmd en na meer dan 12 uur wordt er pas afgewerkt. De Strikolith sierpleister is (indien gewenst) ook "oplosmiddelenvrij" verkrijgbaar.

meer
 

Granol Granol 3 mm

Granol (structuurpleister)is een afwerking welke momenteel niet zoveel gebruikt wordt. Sommige mensen noemen het een "ouderwetse" afwerking maar dat is niet geheel terecht. Op de juiste wijze aangebracht geeft granol een prachtig resultaat met een bijzondere uitstraling. De eindstructuur kan zowel "gedraaid" (zie 2de foto)als "staand" worden aangebracht (de welbekend boomschors-structuur, zie eerste foto). Het is verkrijgbaar in de reeds genoemde gradaties waarbij de 3 en 4 mm wel een erg grof uiterlijk geven. Met kleuren kan er in principe onbeperkt worden gewerkt. Alle gerenormeerde kleurstellingen kunnen worden gebruikt. Enkele voorbeelden, Flexa, Histor, Sikkens, Ral, Brander, Sigma, enz, enz. Betonwanden worden altijd eerst voorbewerkt alvorens er wordt voorgelijmd. Wij werken traditioneel, d.w.z "alle" ondergronden worden "eerst" voorgelijmd en na meer dan 12 uur wordt er pas afgewerkt. De Strikolith structuurpleister is (indien gewenst) ook "oplosmiddelenvrij" verkrijgbaar.

meer

Leemafwerking 1Leemafwerking 1

Leem is een afwerking van puur natuurlijke oorsprong. Er hebben geen chemische toevoegingen plaats gevonden. Aangezien dit product op een bepaalde dikte wordt aangebracht geeft dit een comfortabele vochthuishouding in uw woning. Immers het materiaal kan vocht opnemen en ook weer afgeven. Leem is verkrijgbaar in een aantal standaard kleuren doch is ook onbeperkt met elkaar te mengen zodat veel kleurschakeringen mogelijk zijn. Haal de natuur in huis met leem!

meer

 

Leemafwerking 2Leemafwerking 2

Deze leem is van een andere fabrikant en kan moeiteloos ook op het plafond worden aangebracht. Is ook voordeliger dan de leem van Strikolith. De laagdikte is beduidend minder doch het resultaat is zeker gelijkwaardig. Persoonlijk vind ik de Strikolithleem wat grover van structuur. Ook deze leem is van 100 % natuurlijke oorsprong en heeft toch weer wat andere kleurstellingen dan die van de Strikolith.

meer

 

SchuurwerkSchuurwerk

Schuurwerk is een gipsachtige afwerking welke circa 3 tot 5 mm dik op de wand wordt aangebracht. De "slagen" in de eindafwerking geven een prachtig uiterlijk. Deze afwerking is niet echt geschikt voor gezinnen met kinderen aangezien het geen "keiharde" afwerking is. Als het na een aantal jaren moet worden gesaust verliest u een groot gedeelte van deze "slagen". Het is wel een product wat de vochthuishouding perfect regelt. Immers, het heeft de eigenschap om vocht op te nemen en ook weer af te geven. Kortom een zeer geschikte wandafwerking voor veel woongenot.
Tot slot is schuurwerk uitermate geschikt voor "natte ruimten" zoals badkamer e.d.

meer

Strikolith Effects

Al eeuwenlang worden gekleurde structuurpleisters over de hele wereld toegepast. Daarbij spreekt geen enkele omgeving zo tot de verbeelding als de Italiaanse steden. Wellicht is de spontane harmonie tussen de aardtinten van het Toscaanse landschap en de minerale kleuren van de gebouwen daar verantwoordelijk voor, of anders de associaties met zomer en vakantie.   In elk geval roepen de midden-Italiaanse combinaties van kleur en structuur bijna onvermijdelijk een gevoel van plezierige warmte en ontspanning op. Geen wonder dat architecten en interieurontwerpers van een mediterrane trend spreken. En geen wonder dat Strikolith daarop vooruit liep met een speciaal ontwikkelde groep Romaanse pleisters: Strikolith Effects.

Brander BriljantBrander Briljant afneembaar spuitwerk

Brander Briljant is een hoogwaardige spuitpleister welke in allerlei kleurschakeringen kan worden aangebracht. In principe kan deze spuitpleister gewoon zeer redelijk worden gereinigd met b.v een natte spons. Het is een product wat niet of nauwelijks absorbeert en dus vervuiling niet makkelijk opneemt.
De structuur (fijn of grof)kan desgewenst in overleg met de applicateur worden vastgesteld. De getoonde foto geeft een aantal standaardkleuren weer doch in principe is elke gerenormeerde kleur verkrijgbaar.

meer

 

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan info@kops-stukadoors.nl.